Emlékeztető küldése

Add meg az e-mail címedet és mi elküldjük Neked az ajánlatot, hogy később is könnyen megtaláld!

Ajánlások küldése

Ha szeretnéd ezt a kupont másoknak is ajánlani, add meg a neved, és maximum 5 e-mail címet ahová az ajánlásokat küldhetjük!

Neved:

Címzettek e-mail címei:

Krakkó – Wieliczka – Auschwitz-Birkenau! 2 napos utazás 1 fő részére

33%-os kedvezménnyel csak 16 000 Ft a Fortuna Travel jóvoltából!

További ajánlatok

Az ajánlatról:

Városnézés Krakkóban? Bámulatos sószobrok? Mélyen megérintő láger? Igen! Tartson velünk 2 napos utazásunkon!

Krakkó ugyan már nem Lengyelország fővárosa, de a mai napig a legismertebb lengyel város,és a legnépszerűbb turistacélpont. Az első szláv törzs a VII. vagy a VIII. században telepedett le a területen, amelyet 988 körül Mieszkó fejedelem hódított el. Miután I. Kázmér király a Lengyel Királyág udvarát Krakkóba helyezte át, a város fejlődésnek indult. III. Kázmár idején, 1333-tól pedig óriási terjeszkedés kezdődött és egyetemet is alapítottak.

Krakkó 1609-ig volt a Lengyel Királyság székhelye, ekkor III. Zsigmond udvarával Varsóba költözött. Az uralkódók megkoronázása és gyászszertartása azonban továbbra is a Wawel-székesegyházban történt. Ezt követően Krakkó egy igazi színes, kozmopolita várossá változott, éltek itt lengyelek, németek, zsidók, magyarok, skótok, csehek, vallonok és itáliaiak. Az etnikai sokszínűségnek a II. világháború vetett véget, amellyel egyszerre megindult a polgári értékek üldözése és a katolikus egyház szigorú felügyelete.

A változást az 1978-as év hozta, ekkor Krakkó érsekét II. János Pál néven pápává választották. Az esemény a kommunista rendszer bukásának egyik előhírnöke volt. Ettől kezdve a városban sorra nyíltak az éttermek és kávéházak, a templomokat és palotákat felújították és ismét egyre több külföldi érkezett Európa egyik legelbővölőbb városába. Krakkó napjainkban is titokzatos és lenyűgöző. Gótikus udvarházaival, az őszi Jagelló Egyetem kongó termeivel, a zsinagógák roppant tereivel minden látogatót elvarázsol.A wieliczkai sóbányák Lengyelország legrégebbi sóbányái, a Bochnia sóbányával együtt a krakkói sóvidék része, a 13. századtól 1772-ig a krakkói sóbányászat részét alkotta. A bánya a világ legrégebbi kősó bányái közé tartozik.

A bánya 1978-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. 1989-ben a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listáján is bejegyezték. 1989-től Lengyelország történelmi emlékhelye lett. A bányában 1951-ben megalakult a Krakkói sóbányák múzeuma. A bánya legrégebbi része, ahol bányászati módszerrel termelték ki a sót, a Goryszowki akna a 18. század második felében alakult ki. Ez a világon az egyedüli olyan bánya, melyben megszakítás nélkül folyt a kitermelés a középkortól máig, lehetővé téve a bányászati módszerek fejlődésének követését az egymás követő korszakokban.

A wieliczkai bányában 9 szintet különböztetnek meg, melyekből az első – a Bono szint – 64 méter mélyen van, míg az utolsó 327 méter mélyen fekszik. A tárnák összes hossza az összekötő folyosókkal, tavakkal, termekkel, aknákkal együtt meghaladja a 300 kilométert, össztérfogatuk pedig mintegy 7,5 millió m³. A wieliczkai bánya világszerte ismert földalatti turistaútja a 18. és 19. század fordulóján alakult ki. Mintegy egymillió turista látogatja évente a 64–135 m mélyen elhelyezkedő (I-III. szint), 20 teremből álló, körülbelül 3 km hosszú utat.Auschwitz-Birkenau milliók mártíromságának helye a II. Világháborúidején. A legnagyobb hitlerista koncentrációstábor a megszállt Európa területén, ahol egész népek kiirtására irányuló terveket valósítottak meg, elsősorban a lengyel és a zsidó népét. Az áldozatok számát nehéz meghatározni – valószínűleg 1 100 000 fő 28 nemzetből vesztett itt életét. Határozott többségben voltak a zsidó származásúak, akiket különböző országokból hoztak ide.

A legkorábban, már 1940-ben, az Auschwitz I koncentrációs tábort hozták létre, Oswięcim városban.  A régi táborból barakkok maradtak meg, és az “Arbeit macht frei” (A munka szabaddá tesz”) feliratú kapu. A barakkok egy részében az Auschwitz-Birkenau Nemzeti Múzeum gyűjteménye látható, mely a népirtás megrázó bizonyítékait foglalja magába: többek között az áldozatoktól elvett személyes tárgyakat, fényképeket, dokumentumokat. Oswięcim elővárosában 1942-ben megalakult a tábor második része – Birkenau – a fő halálközpont, a világ legnagyobb temetője. Kevés barakk és a krematórium romja maradt meg.

Vásárlási feltételek:
 • A kupon felhasználható az alábbi időpontban:
  • 2017. április 1-2.
 • Más kedvezménnyel nem vonható össze
 • Személyenként több kupon vásárolható
 • Előzetes bejelentkezés szükséges!
 • A kupon megvásárlását követő 3 napon belül vedd fel a kapcsolatot az utazási irodával úgy, hogy elküldöd kuponkódodat és neved, a foglalni kívánt időponttal és elérhetőségeiddel (e-mail cím, telefonszám, lakcím) és a kívánt felszállási hely megadásával együtt a fortunatravel2016@gmail.com e-mail címre!
 • Egy adott időpontra csak véges számú hely foglalható, ezért kérjük, a vásárlást követően mihamarabb véglegesítsd foglalásod az utazási irodánál. Foglalásodról visszaigazolást kapsz.


Krakkó – Wieliczka – Auschwitz-Birkenau

 • Indulás Budapestről, a Corvin áruház parkolójából reggel: 6:00 órakor
 • Találkozó: 5:30 órától
 • Az ár tartalmazza: utazást kényelmes autóbuszon, idegenvezetést, szállást kétágyas szobákban reggelivel
 • Városnézés a gyönyörű Krakkóban
 • Wieliczkai sóbánya megtekintése
 • Kényelmes szállás
 • Az Auschwitz-Birkenaui haláltábor és láger megtekintése
 • Hazaérkezés Budapestre az esti órákban
 • Az ár nem tartalmazza:
  • regisztrációs díjat (1000 HUF), amely a buszon fizetendő,
  • belépőjegyeket,
  • egyéb plusz szolgáltatásokat,
  • BBP-biztosítást
 • Csoportos biztosítás: 350 Ft (kötelező)
 • Egyéni utasbiztosítás köthető: 570 Ft / fő (70 éves korig), 1140 Ft / fő (70 éves kor felett)
 • Fix helyfoglalás a buszon: 1000 Ft / fő
Helyszín a térképen:
Pontos cím:
Fortuna Travel

+36 30 728 4382
www.fortunalogistic.hu
fortunatravel2016@gmail.com

Még ez is érdekelhet

További ajánlatok még...